Mikrogyűrűs, keratinos, hüvelyes hajhosszabbítás

Hajhosszabbítás

A nők évezredek óta törekszenek arra, hogy szebbek és kívánatosabbak legyenek vetélytársaiknál, azaz a többi nőnél. A tetszeni vágyás alapvető női tulajdonság, melyért minden nő hajlandó valamennyit tenni. Egészen pontosan idő és anyagi kérdés, hogy ki mennyit tesz meg azért, hogy vonzóbbá váljon. A női vonzerő nagyon sok tényezőből áll össze, ám a haj szépsége elsődleges ebből a szempontból. Ahhoz, hogy a haj tökéletes legyen, alapvető feltétele, hogy tiszta legyen és egészséges, ám ez korántsem elegendő. Minden nő szeretné, ha haja hosszabb és dúsabb lenne, és az erre való törekvéseket már több száz évvel ezelőtti időszakból is felismerhetjük. A hajdúsításnak különböző trükkjei már a középkorban is léteztek, hiszen már akkor is használtak, nők és férfiak egyaránt, vendéghajat, illetve parókát, ám a hajhosszabbítás nem volt lehetséges egészen a huszadik század végéig. A nők számára nagy jelentőséggel bír, hogy minél hosszabb hajuk legyen, hiszen ez egy nagyon fontos része a nőiességnek. Azonban a haj növekedése lassú folyamat, természetes úton képtelenség gyors és látványos eredményt elérni. Ezen kívül, vannak olyan hajtípusok, melyek hajhosszabbítás nélkül képtelenek megnőni a kívánt hosszúságúra, ennek ellenére rengeteg törődést kívánnak, mely sokszor sorozatos csalódáshoz vezet. A hosszabb haj utáni vágyakozást erősen kihasználja a kozmetikum ipar, hiszen időről-időre feltűnnek különböző csodaszernek nevezett hajápoló termékek, melyek extra rövid idő alatt látványos hajhosszabbítás ígéretét hordozzák.

Ezeket a termékeket nagyon könnyű forgalmazni, hiszen mint már előzőleg szó volt róla, a nők szinte bármit megtennének azért, hogy hajuk dúsabb és hosszabb legyen. A hajhosszabbítás jelenlegi technológiája lehetővé teszi a nők számára, hogy természetesnek tűnő, hosszú hajat kapjanak pár óra leforgása alatt. A hajhosszabbítás többféle módon történhet, valamint a különböző módon beillesztett haj is hordozhat magában minőségi különbözőségeket.

A hajhosszabbítás oka sem ugyanaz minden esetben, hiszen van aki hosszabb hajat szeretne, van aki saját haja sűrűségével nincs megelégedve, és akadnak olyanok is, akik csupán a melírozás okozta károsodástól szeretnék megóvni saját hajukat, ez okból folyamodnak a hajhosszabbítás adta lehetőségekhez.

Mikrogyűrűs hajhosszabbítás

Azon vendégeimnek ajánlom, akik elsőként kerülnek kapcsolatba a hajhosszabbítással, hiszen a mikrogyűrűs hajhosszabbítás legnagyobb előnye, hogy bármikor könnyedén eltávolítható.
A póthajat - hasonlóan a hőillesztéses módszerhez - pici tincsekben illesztjük a saját hajunkhoz mikrogyűrű segítségével. Előnye a hőillesztéssel szemben, hogy nem rövidül a póthaj leszedés-felrakás alkalmával, illetve nem érintkezik közvetlenül a saját hajunkkal semmiféle kötőanyag-oldószer. Hátránya, hogy kisebb tincsekben illeszthető, így behatárolt mennyiségű haj helyezhető fel ezen technikával. Fémallergiás hölgyeknek nem ajánlott.

Mikrogyűrűs hajhosszabbítás előnyei:

  • Vegyszer mentes eljárás!
  • Extra erős rögzítési pontok.
  • Sportóloknak is ajánlott technika.
  • Nem hullik a póthaj.
  • Szuper vékony tincsek, természetes hatás.
  • Kényelmes viselet.

Szilikonos mikrogyűrűzés

A szilikonos mikrogyűrűzés szintén tincses hajhosszabbítás, mely elsősorban fémérzékeny nők zámára javasolt. Pici, 2-4 mm-es mikrogyűrű rögzíti a póthajat a saját tincsekhez, mely szilikonréteggel van bevonva. A gyűrű áthúzásra került a saját hajon és a póthajon, majd ezután rá van szorítva, hogy stabilan egyben tartsa a saját hajat és a póthaj tincseket. A szilikonos mikrogyűrű nagyon hasonló színű, mint a haj, ezáltal teljesen észrevétlen. Tapintása puha, és mivel igen kis méretű, ezért nem nyomja fel a hajat, teljesen természetes hatást kelt. A mikrogyűrű egy speciális fogó segítségével kerül rászorításra, mely fogó segítségével ugyanúgy el lehet távolítani a tincseket. Amennyiben a hajhosszabbítás után valaki kellőképpen ápolja haját és a póthaj megőrzi jó minőségét, akkor a mikrogyűrű eltávolítása után feljebb lehet húzni azokat és újra rögzíteni lehet a hajtőnél. Többek között ezért is érdemes vigyázni hajhosszabbítás után a póthaj minőségére, mert az többször is felhasználható. Mikrogyűrűzés után a hajhosszabbítás két-három hónapig esztétikus marad. Utána vagy el kell távolítani, vagy a hajtőnél újra kell rögzíteni azokat.                                                     

Hüvelyes hajhosszabítás

A hüvelyes hajhosszabítás technológiája kicsit hasonló a szilikonos mikrogyűrűhöz. Ennél a technikánál is egy fogó segítségével kerül rászorításra a póthaj, egy 2mm átmérőjű 1 cm hosszú cső rőgzíti a saját hajhoz a póttincset. A cső annyira apró és vékony, hogy semilyen kitűremkedést nem okoz teljesen temészetesnek látszik. Hazánkban még nem nagyon elterjedt , tavasz óta használják és ez a legtartósabb hajhosszabítási technológia. Akár 4 hónapig is fent marad a póthaj anélkül hogy károsodna a haj. A picike cső a hajtőtől egy centiméterre kerül rászorításra így akármilyen frizura elkészíthető utána a csövecskék láthatatlanok maradnak
A hüvelyes hajhosszabítás a legkényelmesebb, legtermészetessebb , és jelenleg legkíméletesebb viselet a hajhosszabítási technikák között. Természetesen a tincsek négy hónap után újra felhelyezhetők, amennyiben a póthaj viselője elegendő gondossággal ápolta a póthajat, és az nem ment tönkre a viselés során.

Nano-gyűrűs:

Mint ahogyan a legtöbb póthajazás esetén, így a NANO-gyűrűs technika alkalmazása során is soronként és tincsenként kerül felhelyezésre a póthaj. Ami a többivel ellentétben különlegessé teszi ezt a módszert, hogy semmilyen hőhatás vagy ragasztóanyag nem éri a hajakat a beavatkozás alatt. A rögzítéshez egy úgynevezett NANO-gyűrűt használunk, amelyet áthúzunk mind a saját, mind a vendéghajon, majd ezeket a kis fémgyűrűket összenyomjuk. A ragasztóanyag mentes eljárásnak köszönhetően a póthaj leszedése is igen egyszerű, ráadásul nem is roncsolja a saját hajat. Az pedig csak egy plusz, hogy ha egyéb dekorációs termékkel - pl. tollal - szeretnénk díszíteni a hajkoronát, akkor azt is könnyedén megtehetjük.

Hajfelvarrás

A vásárolandó haj színét a sajátunkhoz kell igazítani, ami még a felvarrás előtt megtörténik. A legkönynyebb a szőke, a fekete és a barna hajat összehangolni, a vörössel viszont lehetnek gondok, hiszen nehéz eltalálni azt a színt, amellyel ugyanaz az árnyalat érhető el.

Első lépésként saját hajból vékony fonatot készítenek a tarkó közelében, majd fölfelé haladva a haj dússágától függően még 2-3, esetleg 4 hasonló fonat következik. Ezekhez a fonatokhoz varrják hozzá a már előre szálanként feldolgozott hajat. Általában nem fáj ez a művelet, de kicsit kellemetlen.

 Először furának fogjuk érezni, de fejbőrünk azonban napról napra egyre inkább megszokja. Az első éjszaka még kicsit fáj és viszket a fejbőr, másnapra azonban elmúlik a fájdalom. A haj növekedésének mértékétől függően két-három havonta le kell szedetni a hajat, majd újra felvarrni, hiszen a fonatok lenőnek.

Fontos tudni, hogy a felvarrott haj általában egy- másfél évig marad egészséges.

Mikrogyűrűs hajfelvarrás

Nem a saját hajból készült fonatra, hanem a hajtőre sorban felhúzott szilikonos mikrogyűrűkre kerül a varrás. Jobban a fejhez símul a tressz mint a hagyományos hajfelvarrásnál, ezért természetesebb és esztétikusabb hatást érünk el.

A hajfelvarrás előnye:
A hajfelvarrás előnyeiről rövidenManapság a hajhosszabbítás igen nagy népszerűségnek örvend, nem véletlenül, hiszen pár óra alatt bárki új külsővel tündökölhet a hétköznapokban. Az eljárást különböző technikák szerint szokták megvalósítani a szakemberek, amelyek közül a hajfelvarrás az, amit a leggyakrabban alkalmaznak.

A hajfelvarrás főként annak köszönheti a kedveltségét, hogy egyáltalán nem roncsolja a vendég eredeti haját, ugyanis az eljárás alkalmazásához semmilyen vegyi anyagra és hőterhelésre nincs szükség, így a hajfelvarrás által azok számára is elérhető a hajhosszabbítás, akik gyengébb, könnyen roncsolódó hajszálakkal rendelkeznek.

A hajfelvarrás során létrejött illesztések nem érzékenyek a hőhatásokra, tengervízre és a gyümölcssavas samponokra, ennek köszönhetően nem kell igazodni, kompromisszumot kötni a hajápolással kapcsolatban, és a tengeri fürdőzésről sem kell lemondani!

Hajhosszabbítás után: 

1. Minden nap fésüljük többször is át a póthajat. Nem árt olajozni és a tincseket széthúzogatni az illesztési pontoknál.
2. Soha ne feküdjünk le vizes vagy kócos hajjal aludni és néha nem árt összegumizott hajjal aludni.
3. Kizárólag proteines sampont, balzsamot és pakolást használjunk! A gyümölcs savas samponok kiszáríthatják a póthajat. Mivel ez a haj már elhalt, érdemes több balzsamot és pakolást használni! Ettől nem javul meg a póthaj szerkezete de nem romlik olyan gyorsan tovább.
4. Amikor lehetséges engedlyük magától megszáradni a póthajat és csak utána fésüljük. Kíméljük a hajszárítótól.
5. Vizesen soha ne fésüljük a póthajat mert rontja a haj szerkezetét. Előre döntött fejjel ne mossunk hajat.
6. Ápoljuk és védjük a póthajunkat mert a nem megfelelő kezelés maradandó károsodásokat okoz.